Artikelen over: Installeren op school

Verwijder de Myndr extensie van de Chromebooks met de Google Beheerdersconsole

Als je geen Myndr meer nodig hebt in de groep kun je in Google Admin als volgt de Myndr extensie verwijderen van de leerling Chromebooks.

Wat heb je nodig?Extensie ID
Om ervoor te zorgen dat je de juiste extensie verwijderd, heb je de juiste ID nodig. Als je de installatie volgens de handleiding hebt uitgevoerd dan is dat onderstaande ID:
mkifbbniaiblfbhcadmfchalcmkmoepo


Als de extensie eenmaal is verwijderd stopt de functie binnen een paar minuten. Houdt hier ook rekening mee in je planning.

Als je onderstaande stappen niet helemaal zelf kunt of wilt uitvoeren doen wij het graag samen met je. Neem dan contact met ons op.

1


Beheer de juiste groep
Ga naar admin.google.com/ac/chrome/apps/user en selecteer de groep (organisatie-eenheid) waarbij je de extensie wilt verwijderen:Zijn jullie leerlingen niet per groep ingedeeld? Dan gelden dezelfde stappen maar dan selecteer je de volledige leerling-groep.

2


Zoeken op ID
Klik op Zoeken of filter toevoegen en plak de extensie ID.

Voer ID in

3


Extensie verwijderen
De Myndr extensie is nu het enige wat er nog in de lijst staat. Klik er op zodat deze geselecteerd is en klik op het vuilnisbakje rechtsboven.


Selecteer en verwijder

4


Bevestig verwijderen
Klik in het dialoogvenster op VERWIJDEREN.

Bevestig verwijderen


De extensie zal nu bij alle accounts binnen de organisatie-eenheid worden verwijderd. Dat kan een aantal minuten in beslag nemen. Daarna heeft de Myndr extensie geen invloed meer op de Chromebooks van de leerlingen uit de geselecteerde groep.

Meer hulp nodig?


Geen probleem, chatten of appen gaat het snelst. Bellen kan op 085 - 130 38 14.

Bijgewerkt op: 26/03/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!