Artikelen over: Installeren op school

Leerlinggroepen aanmaken in Google workspace

Om de Myndr extensie per groep te configureren moeten de leerlingen in Google Workspace verdeeld zijn over Organisatie eenheden. Als dat bij jullie school nog niet is gedaan is dat stap 1. Het is even een klusje maar het gaat je wel veel voordeel opleveren!

Wat heb je nodig?Beheer-toegang Google Workspace
Controleer of je de juiste rechten hebt door naar het onderdeel "Organisatie-eenheden beheren" te gaan.
Als je de melding krijgt "Log in met een beheerdersaccount" dan heb je helaas geen toegang en zul je je ICT beheerder moeten vragen om dit uit te voeren.Groepenoverzicht
Zorg dat je een lijst hebt met de groepen en de leerlingaccounts die daarin zitten.


1


Maak de organisatie-eenheden aan naar voorbeeld van de groepen

In het onderdeel "Organisatie-eenheden beheren" kun je de nieuwe eenheden aanmaken die overeen gaan komen met de leerling-groepen. Ga naar de eenheid waar nu alle leerlingen inzitten. Als jullie maar 1 groep hebben, neem dan die als uitgangspunt. Als jullie de leerlingen gezamenlijk in een eenheid hebben neem dan die als uitgangspunt.

Het is belangrijk dat je het juiste uitgangspunt kiest waar de leerlingen nu al inzitten. Alle belangrijke instellingen zoals die nu bij de leerlingen aanwezig zijn zullen dan ook aanwezig blijven. Als je op een hele andere plek de groepen aan gaat maken dan veranderen die instellingen en dat kunnen de leerlingen merken.

Beweeg nu met je muis over de eenheid die je als uitgangspunt bepaalt hebt en klik op de plus. Je kunt nu een nieuwe eenheid aanmaken. De eenheden zijn altijd ingedeeld als een boomstructuur. Dus misschien wil je eerst de onder-, midden- en bovenbouw aanmaken. Dat kan allemaal naar eigen inzicht. Maar uiteindelijk moet je voor elke leerlinggroep een eigen organisatie-eenheid aanmaken. Uiteindelijk heb je dan een overzicht wat lijkt op de volgende:(Voor een proefperiode kun je ook volstaan met het aanmaken van alleen de groepen waar je een proefperiode wilt doen.)

2


Verdeel de leerlingen over de nieuwe organisatie-eenheden

Wanneer je klaar bent met het aanmaken van de organisatie-eenheden ga je naar het onderdeel "Gebruikers" en klik je op de organisatie-eenheid waar nu alle leerlingen inzitten.
Neem nu voor elke leerlinggroep waar je Myndr wilt installeren, de volgende stappen:

Vink de accounts van de leerlingen aan die samen in een groep zitten
Bijvoorbeeld alle leerlingen van groep 8 (of 8A als je meerdere groepen 8 hebt)Verplaats ze naar de nieuwe organisatie eenheid
Klik rechtsboven op Meer opties > Organisatie-eenheid wijzigenSelecteer de juiste nieuwe organisatie-eenheid en klik op DOORGAAN3


Herhaal dit voor alle groepen waar je Myndr wilt installeren.


Als je hiermee klaar bent kun je de Myndr extensie bij de groepen installeren.

Meer hulp nodig?


Geen probleem, chatten of appen gaat het snelst. Bellen kan op 085 - 130 38 14.

Bijgewerkt op: 25/04/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!