Artikelen over: Installeren op school

Installeren op Chromebooks met Google Beheerdersconsole zonder aparte leerling-groepen

Zijn jullie leerlingen netjes per groep ingedeeld? Volg dan de reguliere installatieprocedure.

Wat heb je nodig?

Extensie
Bij elk leerling-account wordt de myndr extensie geïnstalleerd. Als de extensie wordt geactiveerd gaat deze het internet op de laptops filteren.

Als je onderstaande stappen niet helemaal zelf kunt of wilt uitvoeren doen wij het graag samen met je. Neem dan contact met ons op.

1

Beheer de juiste groep
Ga naar admin.google.com/ac/chrome/apps/user en selecteer de organisatie-eenheid (groep) waar ook de leerlingen onder vallen die een Myndr switch in de klas krijgen:

2

Nieuwe extensie toevoegen
Als je de juiste groep hebt geselecteerd, beweeg je je muis over het grote plusteken dat rechtsonder op de pagina staat. Er verschijnen nu een aantal symbolen boven het plusteken, klik op het raster-icoon.

3

ID én URL invoeren
Er verschijnt een dialoogvenster, vul zowel het ID als de URL in:

Vul bij Extensie-ID de onderstaande code in:

mkifbbniaiblfbhcadmfchalcmkmoepo

LET OP!
Kies voor "**Via een aangepaste URL**" en plak daar onderstaande URL:

https://iswit.ch/

Klik op OPSLAAN

4

Installeren en vastzetten
Kies (in het midden) onder Installatie beleid voor Afgedwongen installeren en vastzetten.
Zo weet je zeker dat alle leerlingen de extensie geïnstalleerd krijgen.

5

Klassen zonder Myndr-switch ontzien.
Je moet de extensie nu zo instellen dat de leerlingen die geen Myndr switch in de klas hebben niet worden geblokkeerd.
Belangrijk! Doe dit om te voorkomen dat de extensie direct na installatie alle websites blokkeert en om een klascode vraagt.

Kopiëer onderstaand "script":

{"InactiveAccountAllow":{"Value":true}}

Scroll nu rechts in beeld van de beheerdersconsole naar beneden tot je "Beleid voor extensies" leest, plak daar het script:

6

Uitrollen in de organisatie
Klik helemaal rechtsboven in het venster op OPSLAAN

De extensie zal nu bij alle leerlingen worden geïnstalleerd. Dat kan een aantal minuten in beslag nemen.

7

Activeren in de juiste klassen
Vertel de leerlingen in de klas met de Myndr switch dat zij op het grijze zeshoekige icoontje moeten klikken wat rechtsboven in hun browser staat. Daarna klikken zij op het aan/uit symbool:

8

Invoeren klas-code
Als laatste stap voeren de leerlingen de klas-code in die achterop de Myndr switch staat. Vanaf dat moment zijn zij gekoppeld met de switch.