Ingebouwde spelletjes uitschakelen op Windows laptops

Om te voorkomen dat leerlingen de ingebouwde spelletjes in hun browser kunnen spelen kan dat worden uitgeschakeld. Via Intune is dat redelijk eenvoudig te bewerkstelligen.

In het Intune-beheercentrum kies je voor:

Apparaten > Windows > Configuratieprofielen > ➕ Maken > ➕ Nieuw beleid

Selecteer als Platform Windows 10 en later. Selecteer als Profieltype Catalogus met instellingen en klik onderaan op Maken.

Geef het nieuwe profiel een naam, bv "Geen ingebouwde spelletjes" en klik onderaan op Volgende.

Klik op + Instellingen toevoegen
Type in het zoekbalkje: "dino" en klik op Zoeken.
Klik op Google Google Chrome. Er verschijnen 2 resultaten, vink beide aan:
Allow Dinosaur Easter Egg Game
Allow Dinosaur Easter Egg Game (User)

Type nu in het zoekbalkje: "surf" en klik op Zoeken.
Klik op Microsoft Edge. Er verschijnen weer 2 resultaten, vink beide aan:
Allow surf game
Allow surf game (User)

Klik nu op het kruisje rechtsboven de Zoeken button.

Laat alle schuifjes op Disabled staan.

Klik onderaan op Volgende en klik bij Bereiktags ook op Volgende

Klik onder "Opgenomen groepen" op Groepen toevoegen en selecteer de leerling-groep(en).

Klik op Volgende, controleer de instellingen en klik op Maken

Intune zal nu deze instelling verspreiden onder de leerling-accounts. Vanaf nu kan er met die accounts geen ingebouwde spelletjes meer gespeeld worden.