Artikelen over: Werking van de Myndr-switch

Hoe zorg ik ervoor dat leerlingen niet zelf extensies kunnen installeren?

Er zijn zo’n 190.000 extensies in de Google Chrome Webstore en ook het aantal in de Edge Add-on Store neemt gestaag toe. Naast hele handige, leuke en mooie extensies zitten daar ook een boel minder goede en zelfs gevaarlijke tussen. Ook staan er ongeveer een half miljoen games in de Google Play store klaar om op de Chromebook geïnstalleerd te worden

Als je niet wilt dat de leerlingen lukraak extensies of apps kunnen installeren dan moet je dat instellen in je beheeromgeving. In de Google Beheerdersconsole gaat dat als volgt:

Ga naar** Apparaten > Chrome > Apps en extensies en selecteer links de juiste organisatie-eenheid.

In de lijst onder Gebruikers en browsers staat als eerste genoemd: Gebruikers toestaan andere apps en extensies te installeren. Selecteer daarnaast, onder Installatiebeleid, Alle andere apps en extensies blokkeren:
Klik bovenaan op opslaan.

Klik daarna op het tandwiel rechts van de optie die je net hebt aangepast:Je komt nu in het scherm Aanvullende app-instellingen.

Kies voor Niet toestaan bij** Android-apps op Chrome-apparaten**:Deselecteer Extensie, Gehoste app en Oude verpakte app bij Toegestane soorten apps en extensies:Kies voor Niet toestaan bij Externe extensies:
Klik bovenaan op opslaan.

Binnen een paar minuten zijn de nieuwe instellingen doorgevoerd op alle accounts in de gekozen organisatie-eenheid.

Bijgewerkt op: 26/02/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!