Artikelen over: Installeren op school

Bureabladberichten (desktop push notifications) uitschakelen op Windows lapptops

Om te voorkomen dat leerlingen om de haverklap worden afgeleid door berichtjes op hun Windows laptop kan dat worden uitgeschakeld. Via het Intune-beheercentrum is dat eenvoudig te doen.

In het Intune-beheercentrum kies je voor:

Apparaten > Windows > Configuratieprofielen > ➕ Maken > ➕ Nieuw beleid

Selecteer als Platform Windows 10 en later. Selecteer als Profieltype Catalogus met instellingen en klik onderaan op Maken.

Geef het nieuwe profiel een naam, bv "Geen berichtje" en klik onderaan op Volgende.

Klik op + Instellingen toevoegen
Type in het zoekbalkje: "notifications" en klik op Zoeken.
Scroll naar beneden en klik op Google Google Chrome inhoudsinstellingen. Er verschijnen 6 resultaten, vink de onderste 2 aan:
Default notification setting
Default notification settinge (User)

Klik nu op Microsoft Edge\Inhoudsinstellingen. Er verschijnen zo'n 10 resultaten, vink nu de onderste 4 aan:
Choose whether users can receive customized background images and text, suggestions, notifications, and tips for Microsoft services
Choose whether users can receive customized background images and text, suggestions, notifications, and tips for Microsoft services (User)
Default notification setting
Default notification setting (User)

Klik nu op het kruisje rechtsboven de Zoeken button.

Zet alle schuifjes achter Default notification settings op Enabled en kies in de selectie-boxen voor Don't allow any site to show desktop notifications.
Laat de schuifjes achter Choose wether users can receive... op Disabled staan.

Klik onderaan op Volgende en klik bij Bereiktags ook op Volgende

Klik onder "Opgenomen groepen" op Groepen toevoegen en selecteer de leerling-groep(en).

Klik op Volgende, controleer de instellingen en klik op Maken

Intune zal nu deze instelling verspreiden onder de leerling-accounts. Vanaf nu zullen er bij die accounts geen desktop berichten of Microsoft spotlight berichten meer verschijnen.

Bijgewerkt op: 22/04/2024