Meldingen (notificaties) uitschakelen in de Chrome browser

Websites kunnen vragen of ze bureaubladmeldingen mogen weergeven. Die meldingen kunnen soms handig zijn maar het zijn vooral veel reclame- en nieuwsmeldingen. Als de leerling Ja klikt op de vraag of dat mag kan zij voortaan kleine pop-ups verwachten rechtsonder in beeld. Die pop-ups verschijnen niet in de browser maar gaan overal overheen, Vaak zijn het berichten over games, crypto of nepnieuws (clickbait) die naar afleidende websites linken. Eenmaal "Ja" geklikt is het lastig om ze weer uit te zetten.

In de beheerdersconsole kunnen al die meldingen in één keer tegengehouden worden. Ga naar:

Apparaten > Chrome > Instellingen > Instellingen voor gebruiker en browsers

Scroll naar Meldingen en selecteer links de organisatie-eenheid waarvoor je dit in wilt stellen.
Kies voor Niet toestaan dat sites bureaubladmeldingen weergeven en klik rechtsboven op OPSLAAN.

Klaar weer.

Oh, mochten er websites zijn die wel meldingen moeten kunnen weergeven dan kun je die direct onder deze instelling invullen.